Шевченківські дні у Керницькому НВК I-IIIст.

9 березня 2023 року Україна відзначила 209 років від дня народження видатного майстра слова, талановитого художника, славетного і величного Тараса Григоровича Шевченка (1914-1861).
Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Українця у Керницькому НВК І-ІІІ ступенів з 06.03. по 10.03.23 р. відбулись Шевченківські дні.
Т. Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.
Невмирущій славі генія українського народу були присвячені тематичні години спілкування «Незабутній Тарас Шевченко» (5-9 класи; класні керівники).
Вчителями української мови та літератури були проведені диктанти «Про Шевченка».
У читальній залі шкільної бібліотеки було оформлено тематичну виставку книжок  «Тарас Шевченко – ГЕНІЙ І СЛАВА УКРАЇНИ» (1-9 класи).
Учні 5-7 класів взяли участь у конкурсі виразного читання «Якби ти нас,Тарасе, чув» і підготували усний літературний журнал «Тарасові шляхи», здійснили віртуальну екскурсію до музею Т. Шевченка у Каневі, поринувши у далеке минуле, коли митець зростав, боровся, мріяв… Під гаслом «Ми тебе не забули, Тарасе!» успішно відбулася виставка ілюстрацій до поетичних творів Кобзаря та представлено змістовні яскраві стінгазети з широкою палітрою цікавих фактів із життя і творчості Т. Шевченка (5-9 класи).
Учні початкової школи залюбки взяли участь у конкурсі читців поезій Т.Шевченка (класоводи).
Минають роки, змінюються покоління, але слово Т. Шевченка – живе і вічне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *