День пам’яті Героїв Крут

Щороку 29 січня в Україні відзначають День вшанування пам’яті Героїв Крут.Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок нашої історії. Події 29 січня 1918 року назавжди вкарбувалися в пам’ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої, як і бійці-крутяни, держави. Держави, яка ціною неймовірних зусиль та трагічних втрат заявила про своє право бути вільною від ярма імперії. Станція «Крути» – тільки одна із численних битв в одвічному «хрестовому поході» Росії проти України, однак відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої, завдяки яким таки постала наша незалежність. Як і сучасні Герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищають свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора. Вони боролися, щоб ми перемогли.

https://www.facebook.com/100021880752405/videos/691434035559545/




Миколай, до нас в гості завітай

День Святого Миколая – одне із найсвітліших і найрадісніших християнських свят, яке сповнене теплом, увагою та любов’ю.Напередодні свята, 17 грудня, вихованці дошкільної групи “У світі казки” Керницького НВК І-ІІІ ст. запросили Святого Миколая у дитячий садок. Під час музично-розважального заходу “Миколай, до нас в гості завітай” діти співали пісень, декламували вірші, інсценізували сценку та танцювали таночки. Мале янголятко привело Св. Миколая до діток, щоб Він порадував малечу солодкими дарунками. Завершилось дійство спільним виконанням молитви до Святого Чудотворця.Бажаємо всім, щоб Святий Миколай не минув жодну родину і наповнив ваші сім’ї щастям, миром, теплом та любов’ю.


Людина починається з добра

Доброта – найбільша цінність нашого життя. Її неможливо купити ні за які гроші, вона по краплиночці виховується змалечку.Саме під такою назвою: “Людина починається з добра” проведено відкритий виховний захід у 3 класі Керницького НВК під керівництвом класного керівника Бурди Марії Михайлівни.Свято ще більше всіх згуртувало і збагатило серця присутніх ще однією часточкою доброти.


Відкрита виховна година у 5 класі “Мій рідний край,моя земля, що зветься величаво – Україна”


Флешмоб-реквієм «Свічка пам’яті»


Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них. 26 листопада у Керницькому НВК І-ІІІ ст. кожен учень і вчитель долучився до акції ” Незабудка пам’яті”, виготовивши квітку-символ пам’яті. А також учні школи провели флешмоб-реквієм «Свічка пам’яті».

https://www.facebook.com/100021880752405/videos/1291354088006589/


День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, у який вшановують громадянський подвиг, патріотизм і мужність людей, що виступили на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору під час подій Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. 19 листопада учнями Керницького НВК І-ІІІ ступенів проведено годину пам’яті «Наш дух не зламати, свободу не вбити». Ці доленосні події згуртували весь український народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, її стабільного розвитку в європейському співтоваристві, досягнення гідного рівня життя.

https://www.facebook.com/100021880752405/videos/473522060765421/


Засідання творчої групи вчителів філологів


16 листопада у Керницькому НВК відбулося засідання творчої групи вчителів філологів. Матула Віра Богданівна , вчитель англійської мови в початкових класах, провела майстер-клас з виготовлення лепбуку на тему : ” School Time “.


З Днем української писемності та мови

https://www.facebook.com/100021880752405/videos/313016410363287/


Мовознавчий квест “Стежками української писемності”


9 листопада у Керницькому НВК проведено мовознавчий квест “Стежками української писемності” для учнів 5-9 класів. Ліля Делікат, вчитель української мови та літератури, приготувала для своїх учнів захопливу мандрівку з маршрутними аркушами, тематичними станціями, де на учнів очікували різні завдання. За результатами квесту перемогу здобули учні 8 класу. ІІ місце – учні 9 класу,ІІІ місце – учні 7 класу.


Осінь – радісна пора

На землю осінь вже ступила,Додолу листячко летить,Гніздо лелече опустіло,Тепер у ньому хмарка спить.22 жовтня яскраве,як барвиста осінь, відбулося свято «Осінь – радісна пора» у дошкільній групі «У світі казки» Керницького НВК І-ІІІ ст.Вихователі та музичний керівник зуміли створити казкову атмосферу свята та поринули разом зі своїми вихованцями у казковий осінній колорит пісень і таночків. Малеча активно брала участь у різноманітних конкурсах,перегляді мультфільму. На закінчення свята діти скуштували смачні дари осені.Це свято ще надовго залишиться у спогадах вихованців.


Посвята у козачата

15 жовтня у Керницькому НВК відбулося свято «Посвята у козачата». Це велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю. В ході свята другокласники декламували вірші, виконували пісні про козаків,а також змагалися між собою. Проте найурочистіший момент заходу — посвята в козачата. Під час якої прозвучали слова присяги з уст учнів. Вони присягнули на вірність Україні і своїй школі, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків та були нагороджені почесними грамотами та медалями.


Тиждень англійської мови у початковій школі

Із метою популяризації вивчення англійської мови, розширення і поглиблення лінгвістичних знань, розвитку комунікативних умінь і навичок, естетичного виховання, духовного багатства учнів, у період із 04 по 08 жовтня 2021 року у Керницькому НВК проведено Тиждень англійської мови у початковій школі.В рамках тижня були проведені такі заходи:- 04.10 – розв’язування кросвордів та ребусів; виставка малюнків учнів 1 класу на тему «Шкільне приладдя»;- 05.10 – перегляд мультфільмів на англійській мові; виставка малюнків учнів 2 класу на тему: «Моя улюблена англійська літера»;- 06.10 – виразне читання віршів англійською мовою; виготовлення лепбуків: «Colour» – 3 клас; «Vegetables and fruits» – 4 клас;- 08.10 – підбиття підсумків тижня, нагородження грамотами.


Моєму вчителю присвячується…

30 вересня у стінах Керницького НВК І-ІІІ ст. відбулося свято «Моєму вчителю присвячується…». З самого ранку учні 9- 11 класів привітали своїх наставників гарною музикою та самими теплими словами вдячності, оформили арку з повітряних кульок.Приємною нотою в цей день стала розважально-конкурсна програма «Осінні витівки», в якій взяли участь команди вчителів та старшокласників. Учасники дійства мали можливість позмагатися та проявити акторські здібності,швидкість, спритність, логіку. Атмосфера цього дня для всіх працівників школи була насправді теплою та дружньою. Бажаємо всім вчителям наснаги, терпіння, нових успіхів в роботі та побільше талановитих учнів. Миру в ваших оселях та країні, добробуту та процвітання у всіх справах.



Ми за мир у всьому світі!

Традиційно 21 вересня в Україні та в усьому світі відзначають Міжнародний день миру.Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває боротьба на сході країни. І найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.З нагоди цього дня у Керницькому НВК І-ІІІ ст. проведена шкільна лінійка «Ми за мир у всьому світі!» під керівництвом класного керівника Грициняк М.М.На честь цього учні 9 класу виготовили голубів, які є символом миру та духовного розвитку нації.Під час читання віршів діти бажають усім людям здоров’я, висловлюють прохання зберегти мир і спокій в Україні, бо хочуть радіти сонцю, квітам, зростати здоровими і щасливими.Адже найбільше у світі щастя – це мир.



Конкурс “Дари осені”

За вікнами осінь… Золота пора року, що вражає багатством кольорів, плодів, фантастичним поєднанням фарб. 24 вересня у Керницькому НВК відбувся конкурс «Дари осені» серед учнів 1-9,11 класів під керівництвом вчителів біології Грициняк М.М. та Устрицької М.М. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові цікаві композиції учнів школи, які підготували виставку осінніх дарів. З квітів, зерна, гілочок, динь, картоплі учні створили справжні шедеври, в яких фантазії не було меж. Ми побачили чарівних їжачків з картоплі, кораблі з кабачків, відважних козаків з гарбузів, північних пінгвінів з баклажанів, тендітних балерин з пір’я та багато інших цікавих виробів з природних матеріалів. Кожна представлена робота заслуговувала на увагу та нагороду.Вітаємо переможців виставки-конкурсу учнів початкової школи:І – місце – учні 1 класу;ІІ – місце – учні 2 та 4 класів;ІІІ – місце – учні 3 класу.Серед учнів старшої школи переможцями визначено:І – місце – учні 5 та 11 класів;ІІ – місце – учні 6 та 9 класів;ІІІ – місце – учні 8 класу.Дякуємо всім, хто взяв участь у конкурсі та подарував незабутні емоції та естетичну насолоду всій шкільній родині.

Свято Першого дзвоника

Перше вересня – завжди урочистий і надзвичайно хвилюючий день. Він незабутній своєю святковою атмосферою, доброзичливими і щирими посмішками, свіжістю оновлених класів і, звичайно, першим дзвоником. Урочисто та з патріотичним настроєм пройшло свято Першого дзвоника у Керницькому НВК І-ІІІст., який гостинно відкрив двері для своїх учнів, зокрема, для маленьких першокласників. Це вони сьогодні вперше стоять схвильовано дивлячись допитливими очима, старанно розповідають вірші про школу. Саме першокласники створили насправді особливу атмосферу свята, адже для них це не просто свято, а свято величне, неповторне, казкове. Учнів школи, вчителів та гостей привітала зі святом, яке об’єднує всі покоління, директор школи Надія Степанівна Телюк та побажала всім учням, батькам, вчителям міцного здоров’я, наполегливості та успіхів. І ось настала зворушлива та довгоочікувана мить – мить коли лунає Перший дзвоник, який покликав школярів на перший урок хвилюючим акордом у виконанні учня 11 класу Устрицького Павла та учениці 1 класу Карабин Наталі. Навчальний рік розпочався. Тож нехай він відкриє перед школярами нові горизонти пізнання себе і світу, стане початком наполегливої праці, вчителів надихне успіхами учнів, батьків – гордістю за своїх дітей!

Екскурсія у зоопарк “Лімпопо”
10.06.2021 року учні Керницького НВК І-ІІІ ст. разом з класними керівниками Артим І.І. (7 клас), Тиндик І.А. ( 6 клас), Рудик І.А. ( 3 клас) відвідали Меденицький зоопарк “Лімпопо”.
Діти ознайомилися з різноманіттям тваринного світу, збагатилися позитивними емоціями від побаченого.
Щасливі та радісні повернулися додому.
 
 
 
 
 
 
 
Конкурс читців поезій Тараса Шевченка
Сьогодні виповнюється 160-та річниця перепоховання Великого сина України Тараса Шевченка.
Учні Керницького НВК І-ІІІ ст. взяли активну участь у традиційному конкурсі читців поезії Тараса Шевченка.
Конкурс проводився з метою вшанування пам’яті видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, розширення та поглиблення знань учнівської молоді, усвідомлення національної ідеї, виховання патріотизму і любові до України, української літератури, культури та мистецтва.
До складу журі конкурсу увійшли:директор НВК Телюк Н.С., заступники директора Устрицька М.М. та Петрівська І.С., педагог організатор Сенюта І.Я. та президент учнівського самоврядування Телюк Вікторія.
За умовами конкурсу, учасники були поділені та три вікові категорії:
учні 1-4 класів, учні 5-8 класів та учні 9-11 класів.
Переможці визначалися у номінаціях: «Краще виконання творів Т.Г.Шевченка», «Знання кількості творів Т.Г.Шевченка». Художній рівень виконавської майстерності визначався за такими критеріями, як дикція, виразність, сценічна культура, костюм, артистизм.
У конкурсі активну участь взяла і дошкільна група Керницького НВК, яка була нагороджена почесною грамотою.
Переможцями конкурсу на краще виконання творів Тараса Шевченка серед учнів Керницького НВК стали:
-учні 1-4 класів:
І місце: Бас Антоніна (2 кл.), ІІ місце – Маца Марта(2 кл.),
ІІІ місце – Іваночко Вікторія (3 кл.);
-учні 5-8 класів:
І місце: Сорока Діана (7кл.);
ІІ місце – Косик Катерина(5 кл.);
ІІІ місце – Гапачило Андріана(7 кл.);
Бас Анна (6 кл.).
-учні 9-11 класів:
І місце: Романяк Юлія(10кл.);
ІІ місце: Ханас Анастасія (10 кл.).
На знання кількості творів Т.Г.Шевченка переможцями стали:
І місце: Косик Ольга (7 кл.);
Гарасим Наталія(4 кл.);
ІІ місце: Пилат Христина (3кл.);
ІІІ місце: Злидник Христина (4 кл.).
Переможці нагороджені грамотами та книжками.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
З ДНЕМ ВИШИВАНКИ
“Одягнімо вишиваночку
Хай радіє світ із раночку,
Хай побачать всі красу –
Українську вишивку!”
День Вишиванки — яскраве, життєдайне та улюблене свято мільйонів українців. Щороку цього дня вся Україна, а також кожен куток планети, де живуть українці, перетворюються на фантастичну красу.
Учні 10 класу Керницького НВК І-ІІІ ст. щиро всіх вітають з тим прекрасним святом.
З ДНЕМ ВИШИВАНКИ, ДРУЗІ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
День Вишиванки
“Вишивання моє, вишивання…
Чорний – сум, а червоний – кохання.
Синій – небо, зелений – буття.
Вишиванка – це наше життя!”
День вишиванки – це не лише свято національної свідомості, патріотизму,а й краси та дружби, свято національної єдності.
Святково відзначили цей День у Керницькому НВК І-ІІІ ступенів. Учні активно брали участь у челенджі, виконавши улюблену пісню «Мамина сорочка».
День вишиванки – це свято,покликане зберегти споконвічні традиції українського народу.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
День Матері
У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, теплий весняний вітер приносить свято Матері.
День Матері — це свято вічності. З покоління в покоління для кожного мама — найголовніша людина в житті. Скільки б гарних, добрих слів ми не говорили нашим мамам, скільки б приводів для цього не придумали, зайвими вони не будуть ніколи. Найдорожчі, найкращі,наймиліші наші МАМИ, прийміть найтепліші вітання!!!!!!

Де гаївка лунала…

Великий день! Великий день!
Ясний Великдень на землі!
Багато радості й пісень
Приніс нам янгол на крилі…
Веснянку діти хороводять-
Христос воскрес! Христос воскрес!
Великдень- улюблене свято дітей та дорослих. Цього року учні молодших класів Керницького НВК вирішили прикрасити це свято веселими гаївками,щоб зберегти традицію та прославити Воскреслого Ісуса.
 

 

 

Тиждень математики

Хто сказав, що математика нудна наука? В поєднанні з мистецтвом, природничими науками та ІТ це просто неймовірна, майже магічна наука, яка безперечно вартує вивчення та досліджень! Тож надихайтеся, та шукайте власний шлях плекання любові та розуміння математики…

З 15.03.  по 19.03.2021р. у Керницькому НВК І-ІІІ ступенів було проведено тиждень математики під керівництвом Зельман М.І. та Тиндик Х.І.

 Заходи тижня були спрямовані на створення умов для реалізації творчих здібностей учнів, на активізацію та розвиток пізнавального інтересу до математики.

     Протягом тижня учні школи мали змогу відправитися у веселу і захопливу мандрівку Країною математики. Діти розгадували ребуси, головоломки, кросворди, розв¢язували цікаві задачі, були учасниками змагань, конкурсів. Протягом тижня відбулась виставка математичних газет;  флешмоб “Математика – наука для майбутнього”; “День мейкерства – учні 7 класу створювали паперові моделі многогранників; було проведено математичний квест «Як досягти успіху в житті», в якому із задоволенням прийняли участь учні 5-6 класів – гра-подорож по станціях, на яких розв’язано багато логічних задач, кросвордів, завдань на кмітливість.  На згадку про участь у квесті команди отримали пам’ятку «Як досягти успіху в житті».

Тиждень математики сприяв розвитку математичної культури учнів, зацікавленості учнів у вивченні предметів та дав змогу провести цікаве, змістовне і корисне дозвілля.

Літературний квест «Шлях до Тараса. Пізнаємо великого генія»
10 березня 2021р. у Керницькому НВК відбувся літературний квест «Шлях до Тараса. Пізнаємо великого генія», присвячений Дню народження Т.Г. Шевченка. У ньому взяли участь учні 5-9 класів. Кожна команда отримала маршрутний лист. У ході гри команди відвідували зупинки. На кожній зупинці учні виконували різноманітні завдання, у яких перепліталися ігрові елементи та біографічні факти з життя та творчості Т.Г.Шевченка.
За підрахунками балів:
I місце – 7, 9 класи;
II місце – 6 клас;
III – 5 клас;
IV – 8 клас.
Учні не тільки перевірили свої знання, а й отримали багато корисної інформації та позитивних вражень.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vira Matyla, Галя Косик та ще 48
1 коментар
1 поширення
 
Подобається
 
 
 
Коментувати
 
 
Поширити
 
 

Пам’яті героїв Крут присвячується…

Крути – це великий перелом на межі двох століть. Ми вчитуємось у цю сторінку історії. Читаємо і не розуміємо: чому так сталося?

Чому ніхто не помітив у той радісний час визволення України, що на нашу землю насувалася чорна тінь?
Сьогодні, 29 січня, учні Керницького НВК згадали героїчну сторінку нашої історії, відбувся усний журнал “Пам’яті героїв Крут присвячується”.

 

 

 

День Соборності України 

День Соборності України – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України учні Керницького НВК підготували флешмоб «Україна – це ми».

Іде світом Святий Миколай

Свято Миколая – це одне з найочікуваніших свят для дітей і дорослих.
Сьогодні,18 грудня, у Керницькому НВК відбулося свято “Іде світом Святий Миколай”. Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю приймали учні 1-4 класів Святого Миколая. У кожному класі діти декламували вірші, кружляли у танку, виконували веселі пісні. За це у нагороду від Чудотворця отримали подарунки, від яких на обличчях школярів з’явилася щаслива усмішка, непідробна дитяча радість.
Святий Миколай привітав всіх учнів зі святом і вручив подарунки всім учням школи.
Наслідуємо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти, Прощення, Любові до ближніх.
 
 
    
 
 
День святого Миколая
День святого Миколая- одне із найсвітліших і найрадісніших християнських свят, яке сповнене теплом, увагою та любов’ю, пов’язане з милосердям, співчуттям і щедрістю.
Святого Миколая здавна вважають покровителем тих, хто найбільше потребує любові та турботи.
Напередодні дня святого Миколая у дошкільній групі “У світі казки” Керницького НВК відбулось свято Миколая.
Усі діточки групи зі щасливими очима брали активну участь у святковому дійстві: співали пісень, танцювали таночки та розіграли цікаву виставу.
Святий Миколай був дуже потішений виступом маленьких вихованців й за традицією роздав діткам подарунки.
У залі панувала таємнича атмосфера. Діти й справді повірили у диво. І ми віримо, що у цю казкову ніч ,усі стають щасливішими.
               
 
 

Голодний 1933-й

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Щоб не повторювалися такі події , ми повинні знати і пам’ятати про них. Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду» у Керницькому НВК проведено ряд заходів . В шкільній бібліотеці протягом тижня діти переглядали книжкову виставку «Голодний 1933-й». Класними керівниками проведені години спілкування , усний журнал « Пам’ять жертв Голодомору» , акцію «Незабудка пам’яті». Хвилиною мовчання учні школи згадали невинно закатованих жертв голодом.

Пам‘ять про ті страшні події в історії нашої України буде жити вічно!

                                         

До Дня Гідності та Свободи

Українці, прошу вас, не дайте зламати

Свою гідність і честь, не дайте топтати

Своє прагнення жити достойно в державі

В пам’ять тих, хто загинув. Вічна їм слава!

20 листопада 2020 р. у Керницькому НВК   відбувся  історичний квест  “Україна-країна нескорених !” для учнів 9-11 класів, присвячений Дню Гідності та Свободи. Учениця 10 класу Романяк Юлія  розповіла про події, що сталися на Майдані під час двох революцій: Помаранчевої Революції 2004 року та Революції Гідності 2013 р. Зазначила, що це був надзвичайно важкий іспит, коли українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. На початку заходу усі учасники школи виконали Гімн України, який став духовним помічником під час Революції Гідності. Учні  згадали гасла, що тоді звучали на Майдані: “Ми – не раби і ніколи ними не будемо !, “ Ми з гідністю маємо нести нашу культуру та традиції”, “ Ми – єдина нація”, “Наш шлях – до європейських цінностей”. А також показали свою кмітливість, швидкість, ерудованість при виконанні різних цікавих завдань.

Завершився захід виконанням “Молитви за Україну”.  

 
 
 
Осінь- радісна пора
Осінь,мов художниця,розмалювала дерева в жовто- червоний колір. Листя поволі опадає на землю. Трава висохла, стала темно- зеленою, де-не-де коричневою. Птахи відлетіли в теплі краї,не чути їхнього голосного співу. Горобці злітаються на червону калину та горобину. Людям осінь принесла щедрий урожай. У садах і городах доспіли овочі і фрукти. Осінь можна назвати чарівницею.
13 листопада 2020 року королева- осінь завітала у дошкільну групу ” У світі казки” Керницького НВК. Музична розвага “Осінь- радісна пора” розпочалась із дитячого співу. Малеча відгадували загадки, грались у цікаві ігри, переглянули мультфільм ” Осінь у лісі” та скуштували смачних осінніх дарів. Розвага принесла діткам багато радості та позитивних емоцій.
 
 
 
 
 
 

День української писемності та мови

Цьогоріч відзначення Дня української писемності та мови у Керницькому НВК розпочалося з «Мовної вікторини» для учнів 5-6 класів. Вчитель української мови та літератури Ірина Артим розповіла учням про історію української писемності та мови. Впродовж вікторини школярі виконували різні цікаві завдання. Між конкурсами лунали пісні, поезії, гуморески про мову.
Особлива атмосфера панувала 10 листопада. Класний керівник 7 класу Артим І.І. провела нестандартний урок української літератури у 7 класі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку на тему «Заповіт». Учні пригадали біографію поета,почули історію написання вірша, ідейно-художній аналіз. Наприкінці уроку читали напам’ять твори Т.Шевченка і послухали нову рок-версію виконання «Заповіту».
Завершальною самобутньою ноткою святкування Дня української писемності та мови став конкурс імені П.Яцика, у якому брали участь обдаровані учні школи.
 
 
 

Посвята козачат

16 жовтня у Керницькому НВК відбулося свято «Посвята в козачата». Це дійсно велике свято для молодших школярів, адже тепер вони стали юними захисниками нашої країни та її майбутньою гордістю.

 В ході свята малеча показала свої знання про життя козаків, їх побут, традиції, правила, улюблені заняття. Проте найурочистіший момент заходу — посвята в козачата. Під час якої прозвучали слова клятви з уст учнів. Вони присягнули на вірність Україні і своїй школі, вступаючи до лав козацтва, перед обличчям своїх друзів, перед рідною землею та пам’яттю звитяг козаків, школярі урочисто промовляли: «Присягаємось». Другокласники пообіцяли гарно навчатися і поважати історію та традиції українського народу, розвиватися розумово, фізично, морально, щоб відповідати новому статусу козачат.

   Такі заходи, безсумнівно, виховують у дітей почуття гідності, честі та любові до Батьківщини.

День вчителя

Поміж багатьох свят у календарі  є день , коли у вчителів особливо піднесений і радісний настрій. День вчителя, коли школа майорить осінніми квітами і посмішками школярів та педагогів. Відбулося таке свято і у Керницькому НВК. Цього року воно було особливим , адже учнівське самоврядування під керівництвом  педагога- організатора Сенюти І.Я. та заступника директора з виховної роботи Петрівської І.С.  підготували сюрприз своїм вчителям – конкурсно-розважальну програму «Хто зверху?» за мотивами популярного телевізійного шоу. Команда чоловіків, до якої ввійшли вчителі та старшокласники грала проти команди вчителів-жінок.

Учасники шоу  брали активну учать, сміялися, вирішували завдання, підтримували одне одного, прагнули до перемоги, вболівали за своїх колег. Хлопці кричали «мужики» і підтримували команду чоловіків, дівчата ж вболівали за команду жінок. Це було незвично і круто. А також учні 5-7 класів виконували пісні, флешмоб для винуватців свята.

Олімпійський тиждень

З 21.09 по 25.09.2020 року в Керницькому НВК було проведено ряд спортивно-оздоровчих заходів до тижня Олімпійських ігор, Олімпійського руху та фізичної культури і спорту.

     Кожний клас оформив стінну газету, присвячену історії виникнення Олімпійських ігор, де перемогу отримали учні 6 та 10 класів. Серед учнів 9 – 11 класів проведено змагання з шашок. Переможцями стали: І місце – Садов’як Юрій ( 9 клас), ІІ місце – Устрицький Павло (10 клас), ІІІ місце – Фостяк Іван ( 10 клас).

А також було проведено змагання по міні-футболу серед учнів 6 – 8 класів, де перемогу отримали учні 8 класу  та серед учнів 9 – 11 класів, де переможцями стали учні 11 класу.

На завершення Олімпійського тижня у 6 класі проведено Олімпійський урок з елементами естафетних змагань та перетягування канату.

Вчителі біології та основ здоров’я провели бесіди у 5 – 11 кл. на тему: «Здоровий спосіб життя».

            

Дня юного натураліста

Люби природу не як символ Душі своєї,

Люби природу не для себе,

Люби її для неї.

М.Рильський

22 вересня у  Керницькому НВК відбулася виставка осінніх композицій «Дари осені» у якій взяли участь учні 1 – 11 класів під керівництвом вчителів біології Грициняк М.М. та Устрицької М.М.

Переможцями цього конкурсу стали учні початкової школи:

  • І місце – учні 4 класу;
  • ІІ місце – учні 1 класу;
  • ІІІ місце – учні 2 та 3 класів.

Серед учнів старшої школи переможцями визначено:

  • І місце – учні 10 класу;
  • ІІ місце – учні 11 класу;
  • ІІІ місце – учні 5 -7 класів.

Висловлюємо подяку батькам  за підтримку своїм дітям.

Також учні школи мали змогу ознайомитись із книжковою виставкою на екологічну тематику, яку підготувала бібліотекар школи Косик Г.М.

Варто відмітити, що учні НВК із великою зацікавленістю та захопленістю переглядали презентацію на тему: «Найкрасивіші водоспади Карпат» під керівництвом вчителя географії Курупа В.О.

Свято Першого дзвоника

Сьогодні  у  Керницькому НВК  відсвяткували початок нового навчального року!

1 вересня – завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою день. В цьому році свято Першого дзвоника проходило у незвичайній формі. Для учнів 2-10 класів були організовані уроки-мандрівки та години спілкування, які проводились у своїх класних кімнатах, у шкільному музеї. А для учнів 1 класу та 11 класу відбулася ранкова зустріч на подвір’ї школи.

Директор  Надія Степанівна Телюк побажала всім присутнім міцного здоров’я,творчої наснаги, натхнення та значних досягнень у новому навчальному році.

                                 

                                       

                                  

 

 

Свято Останнього дзвоника

Дорогі учні, батьки та вчителі! 2019-2020 навчальний рік запам’ятався кожному як рік новведень. Вітаємо усіх із святом Останнього дзвоника, з успішним закінченням ще одного шкільного року, який кожному подарував нові знання, враження, досвід та емоції! Бажаємо міцного здоров’я, бережіть себе та свої родини. Все буде добре і ми всі незабаром неодмінно зустрінемося у нашій школі!

Читання творів Тараса Шевченка

15 травня 2020 року у Керницькому НВК проведено читання творів Тараса Шевченка в аудіоформаті.
Найактивнішими учасниками цього конкурсу серед початкових класів були учні 2 класу (кл.кер. Рудик І.А.); в основній школі – учні 5-6 класів; у старшій – учні 10 класу. У номінації на знання кількості творів відзначились такі учні початкової школи: учениця 2 класу Бас Вікторія – І місце; учениця 3 класу Гарасим Наталія – ІІ місце; учениця 3 класу Злидник Христина – ІІІ місце. Серед учнів основної школи у цій же номінації відзначено ученицю 6 класу Косик Ольгу (І місце) та ученицю 5 класу Шаламагу Вікторію ( ІІ місце). У конкурсі взяли участь наймолодші вихованці дошкільної групи НВК.
Дякуємо всім учням, батькам та вчителям,які взяли активну участь у дистанційному конкурсі.

Привітання з Днем Матері

Мама… Це перше слово, яке ми вимовили. Мама – це те слово, яке ми найчастіше промовляємо у хвилини страждання та горя. Матерів – мільйони. Але кожен скаже: “Найкраща мама – моя мама, бо безмежна її ніжність, найтепліші її руки, хто б вона не була, де б не жила…”. Вам, найріднішим, найдорожчим, наймилішим, даруємо це свято – День Матері. Вітаємо усіх, чиє ім’я Мама з цим чудовим весняним днем.

 
 
 

Привітання з Днем Матері                       

Травень – місяць, багатий на свята,найпишніша та найпрекрасніша пора весни. Одним із найбільш зворушливих і близьких серцю кожної людини є День Матері – свято,яке ми відзначаємо у другу неділю травня. Саме в цей день усі вшановують і матір-неньку,
і матір-землю,і Матінку Божу.
Колектив працівників дошкільної групи Керницького НВК вітає усіх матерів з Днем Матері.

 Участь у конкурсі проєктів місцевих ініціатив Керницького НВК          

У 2020 році Керницький НВК взяв участь у конкурсі проєктів місцевих ініціатив Львівської області в реалізації мікропроєкту «Капітальний ремонт (заміна вікон і дверей) Керницького НВК в селі Керниця Городоцького району Львівської області». Капітальний ремонт заміни вікон і дверей  був успішно завершений в квітні 2020 року. У рамках мікропроєкту виконано заміну двох вхідних дверей і 14 вікон на енергозберігаючі металопластикові, заміни підвіконників, віконних зливів, ремонт  штукатурки та фарбування  відкосів, здійснено внутрішні опоряджувальні роботи.

Так загальна вартість впровадження проєкту склала 275061 гривень, у тому числі кошти :

Тзов “Універсалік” – 5000 грн.

Пп Галамай Ю.В. – 3000 грн.

Тзов “Віардо” – 2000 грн.

Кафе Дудканич – 400 грн.

Кошти спонсора ПА “Наукова” – 5000 грн.

Кошти Керницької сільської ради – 40065грн.

Батьки учнів 2-11 класів – 17400 грн.

Батьки дітей садочку – 4700 грн.

Вчительський колектив – 3600 грн.

Техперсонал – 1100 грн.

      Керницький НВК складає  подяку усім учасникам, що доклали своїх зусиль, аби цей мікропроєкт був втілений у життя. 

Було

Стало

Було

Стало

Було

Стало

Було

Стало

                                          Поетичний вінок Кобзареві

В історії кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія.

10 березня у Керницькому НВК  відбулося свято з нагоди вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка.
Літературно-музичну композицію «Поетичний вінок Кобзареві» підготували учні 2-9 класів під керівництвом вчителя української мови та літератури Жук Н.І. та музичного керівника Михайлецького В.І. В оригінальній  формі  було розкрито життєпис Шевченка, цікаво доповнений поезіями, цитатами відомих літературних критиків, презентацією «Тарас Шевченко», виставкою малюнків та книжок. По-особливому прикрасили свято пісні «Уклін тобі, Тарасе», «Зацвіла в долині», «На високій дуже кручі», «Така її доля», «Заповіт» .
    Віддаючи шану пам’яті геніальному синові України,  ми з новою силою усвідомлюємо велич незабутнього Тараса… Україна була для нього всім, і він є нині всім для українців.

              

                   

            Екскурсія у музей Андрія Одухи та Тараса Кулеби

20 лютого 2020 року учасники гуртка національно-патріотичного виховання Керницького НВК, керівник Рудик І.А., відвідали музей Андрія Одухи та Тараса Кулеби у ЗЗСО №4 м.Городка,де мали можливість ознайомитись із життєвим шляхом зростання і змужніння наших Героїв, які ціною власного життя захищали наш мирний день на Сході України.                                                

         Їх приклад є і буде гідний для наслідування не одному поколінню української молоді.

         Вклоняємось і складаємо шану вдячності батькам відважних воїнів.

         Висловлюємо подяку директору ЗЗСО №4 м. Городка Шугало Любові Василівні та всьому педагогічному колективу в організації та проведенні екскурсії.

  Міжнародний день рідної мови

Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.

21 лютого  у Керницькому НВК  проведено відкриту виховну годину до Міжнародного дня рідної мови, де розкрили тему багатства рідної мови, що рідна мова – це духовна святиня, найбільший та найдорожчий скарб, який формує як особистість, так і націю.

Учні 6 класу разом із вчителькою української мови Артим І.І. підготували чудові поетичні рядки та пісні про нашу мову, Україну. Інсценізували казку «Частини мови», виконали танець , переглянули відео « 7 цікавих фактів про українську мову».

Для нас рідна мова – це не тільки дорога спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.

Герої не вмирають

“Герої не вмирають” – перше, про що думає кожен, згадуючи Героїв Небесної Сотні.

20  лютого 2020  року з метою гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України, у Керницькому НВК проведено тематичну лінійку «Вони завжди у наших серцях».

  Учні намагалися відтворити Майдан у «пекельному вогні». Діти поіменно згадали тих, хто навіки журавлиним ключем відлетів у вирій…

   Дев’ятикласники  з болем у серці розповідали про спалені міста й села, що перетворилися на руйновища і тінь хреста…

    Слава Україні — Героям слава, Слава Героям Майдану», — ці слова лейтмотивом прозвучали на заході. Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Лінійка до Дня пам’яті Героїв Крут

29 січня 2020 року у Керницькому НВК  було проведено загальношкільну  лінійку на тему «Їх було 300 молодих сердець…» – до Дня пам’яті бою під Крутами. Захід проведено з метою виховання почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Батьківщини на прикладі подвигу однолітків. Учні 6,9 класів розповіли присутнім про подвиг українських юнаків під Крутами , що своєю кров’ю окропили землю у боротьбі за волю України. Під слова молитви «Отче наш» всі присутні вшанували  українських юнкерів, студентів та гімназистів, які загинули під Крутами. Закінчилась лінійка виконанням духовного гімну України «Боже великий, єдиний…»

 Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Флешмоб до Дня Соборності України

Сьогодні, 22 січня у Керницькому НВК відбувся флешмоб до Дня Соборності України! 

Вибір професії – вибір долі

У житті людини бувають моменти, коли їй доводиться робити вибір. Вибір, від якого залежатиме її доля. Як не помилитися і знайти свою дорогу в професії? Саме з цією метою 18 грудня класний керівник 11 класу Пистун Г.І.  провела відкриту виховну годину на тему: «Вибір професії – вибір долі».

Головним завданням виховної години було сформувати життєві компетентності відповідно до вимог сучасного ринку праці. Здійснення індивідуальної профільної спрямованості на оволодіння певними професіями. Кожен учень отримав анкету з метою надання допомоги у подолання труднощів, які виникають при виборі професії. Крім того, було розглянуто типи класифікації професій в залежності від головного провідного предмета праці: людина-людина, людина-техніка, людина-природа, людина-художній образ, людина-знакова система. Учні розглянули стратегії вибору професії за трьома чинниками: хочу, можу, треба і проаналізували їх.

На завершення було проведено тестування «Профпридатний», що показало, до якого типу професії схильні учні, а який вид діяльності їм протипоказаний.

                          

Відкрите заняття «Я радо допомагатиму іншим так, як Святий Миколай»

16 грудня у дошкільній групі Керницького НВК проведено відкрите заняття «Я радо допомагатиму іншим так, як Святий Миколай» вихователем Іванчишин О.А.
Вихователь створила чарівну атмосферу і діти вирушили у цікаву подорож слідами Святого Миколая. У доступній формі вони дізналися про його життя і вчинки, зрозуміли які ознаки має справжнє милосердя і, навіть, спробували себе у ролі Святого Миколая, таємно даруючи один одному подаруночки.
Ольга Андріївна намагалась донести до дітей, що Святий Миколай це не просто гість з неба, який приносить гостинці, а, насамперед, заступник усіх перед Богом. Малята з радістю ділилися своїми побажаннями в листах до Святого Миколая. На завершення вихователь подарувала дітям іконки Святого Миколая.

Свято Миколая у дошкільній групі

Зима дуже багата на свята. Відкриває календар одне із найулюбленіших свят для малюків – День святого Миколая.

19 грудня 2019 року відбулося свято Миколая у дошкільній групі Керницького НВК. Підготували його вихователі Іванчишин О.А., Косик Г.М. та музичний керівник Михайлецький В.І.

У святковій прибраній залі дошкільнята показали цікаве дійство: співали пісеньки про зиму, Миколая, танцювали таночки, декламували вірші, а також було розіграно сценку «Звірята чекають Святого Миколая».

На свято до дітей завітав головний герой – Святий Миколай. Оскільки всі діти протягом року були слухняними та ще підготували чудове свято, він вручив їм солодкі подарунки.

Задоволені і щасливі малюки попрощалися із гостем та запросили на наступний рік.

Свято Миколая

19 грудня, вже за традицією, в Керницькому НВК відбулось загальношкільне дійство, приурочене Святу Миколая.

Захід підготували учні початкових класів під керівництвом Бас Ірина Степанівни.

Учні співали, декламували, показували підготовлені сценки Святому Миколаю і  дякували за подарунки. Діти просили в Миколая здоров’я і миру в Україні.

На виставі були присутні батьки дітей, запрошені гості.

Свято закінчилось новорічною дискотекою. З хорошим настроєм всі повернулись додому.

Андріївський ярмарок

13 грудня 2019 року запам’ятається багатьом учням. Учні Керницького НВК спільно з своїми батьками організували «Андріївський ярмарок».
Ще від самого ранку і діти, і батьки несли із собою різноманітну смакоту, приготовану вдома, – акуратно упаковану, загорнуту, розфасовану, готову до вживання, – аби відразу можна було розставити усі з любов’ю продумані і придумані страви на столі і пропонувати своїм однокласникам, вчителям, батькам, гостям, яких хотілося пригостити.
Школа багата на юні таланти і цього зимового дня, діти мали змогу сповна продемонструвати свої кулінарні здібності, створивши різноманітні випічки та смаколики. Учні зі всієї школи радо й дружньо приєдналися до ярмарку та виставили на продаж свої кулінарні витвори. Найбільше продавалося, звичайно, солодощів, – торти, пироги, тістечка, печиво найрізноманітніших видів та форм, рогалики з медяниками, желе, сирники, пиріжки. Хоча були в сортименті й звичайні «несолодкі» страви – вареники, чебуреки, зрази з капустою, канапки у найнеймовірніших варіаціях та оздобленні і навіть піца. 
Деяким сподобалося продавати солодощі, а іншим – купувати. Ярмарок пройшов весело і цікаво!

Тиждень права

Як і щорічно у Керницькому НВК проходив Тиждень правознавства з 9 грудня по 13 грудня під керівництвом вчителя правознавства Курупа В.О. Протягом тижня було проведено ряд заходів, у яких брали активну участь учні школи. У розгадуванні кросвордів – учні 6-11 класів. Серед учнів 9-10 класів було проведено круглий стіл на тему: «Що треба знати про право і закон». Між учнями 8 та 11 класів – соціологічне опитування «Діти та молодь про свої права». Проведено виставку стінгазет, які представили учні 5 -11 класів.
12 грудня відбулася відкрита виховна година з учнями 7 класу під керівництвом класного керівника Грициняк М.М. на тему: «Виконуй обов’язки, поважай правопорядок і закон». У ході інсценізації учні продемонстрували життєві моменти друзів і ворогів (совість, обов’язок та лінь, байдужість). Шкільний психолог Артим Н.О. провела анкетування «Знай свої права». З великим захопленням і зацікавленням переглянули презентацію на тему: «Конвенція ООН прав дитини».

Екскурсія у Жовкву

7 грудня 2019 року учасники гуртка національно-патріотичного    виховання зі своїм керівником Рудик І.А. цього разу вирушили у подорож Жовківщиною, де мали можливість помилуватися краєвидами заповідника «Розточчя».

Учні відвідали Крехівський монастир, де взяли участь у Святій Літургії, помолившись за мир в Україні.

Своєю величчю церков та неперевершеною архітектурою центральної частини міста зустріла нас Жовква.

Відвідавши Жовківський замок, учні ознайомилися з історичним минулим та сьогоденням міста.

По дорозі до Львова завітали у с.Зашків в історико-меморіальний музей Євгена Коновальця.

Завідувач сектором ЛІН Селецький Ігор Янович провів цікаву та змістовну розповідь про великого українського патріота, полковника Євгена Коновальця, який згуртував навколо себе людей задля великої ідеї-здобуття незалежності України, є прикладом саме в наш час.

Збагаченні цікавими враженнями, щасливі повернулися додому.

Час, що не загоїв рани

Історія нашого народу знає багато трагічних сторінок, що вкарбувались у свідомість наших людей страшним болем, смутком та жалем за нанесені втрати, пам’яттю, що будила до дальшої боротьби і не згасала ніколи…

22 листопада учні Керницького НВК вшановували пам’ять жертв Голодомору 1932 – 1933рр. та пам’ять героїв Революції Гідності. Учні 1-11 класів взяли активну участь в акції «Незабудка пам’яті». Також проведено вечір-реквієм «Час, що не загоїв рани», де учні 5,8, 9 класів читали вірші, прозові твори, присвячені тим страшним подіям. Учениця 9 класу Ханас Анастасія  виконала молитву «Україно, молюся за тебе». У річницю пам’яті жертв Голодомору, у річницю Революції Гідності всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав своє життя за нас, за наше майбутнє.  

Рахуй, метикуй, відгадуй

Моя дивовижна країна Україна

19 листопада 2019 року відбулася відкрита виховна година у 5 класі з класним керівником Заяць Л.М. на тему: «Рахуй, метикуй, відгадуй», «Моя дивовижна країна Україна»

Учні були поділені на команди: «Усмішка» та «Юність». Проводилось 8 раундів: «Привітання», «Загадки»,  «Вірю, не вірю», «Перлини України», «Червона скриня», «Цікаві задачі», «Голоси українських птахів». Такі конкурси допомагають розвивати у дітей пізнавальний інтерес до дивовижних перлин України, її захоплюючих краєвидів, цікавих рослин і тварин. Виховувати в учнів патріотичні почуття, любов до рідного краю.

Квест до Дня писемності

11 листопада у Керницькому НВК відбувся мовний квест «Збережемо наш скарб – рідну мову!», присвячений Дню української писемності, який ми щороку відзначаємо 9 листопада.
   У ньому взяли участь учні 5-9 класів.Отримавши маршрутні листи, учасники гри-квесту почали змагання. Потрібно було знайти п’ять станцій: «Секретна абетка», «Майстер слова», «Ерудит», «Морфологічні шаради», «Відшукай». На кожній з яких було запропоновано виконати різноманітні цікаві завдання.
Перемогли учні 9 класу, які першими пройшли маршрутний лист і отримали найбільшу кількість балів. Друге місце зайняли учні 8 класу,  третє місце учні 5 класу.
   Цей День  української писемності об’єднує дітей, вчителів  і показує високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.

Свято хліба

«Хліб, як сонце», – каже мати,

«Хліб, як сонце»,- каже тато,

«Хліб, як сонце»,  – кажуть люди,

«Хліб, як сонце» завжди буде.

Хліб – найдорогоцінніший витвір людського розуму, рук та праці.

Хліб – усьому голова!

Мабуть, ці слова ми вже чули багато разів, і вони стали звичними і буденними. Але до хліба не можна ставитися по-буденному. Це святиня людська. І скільки не проходить років і тисячоліть, а він залишається святим та величним завжди. У чому ж ця сила і велич дошкільнята дізналися на святі «Хліб – усьому голова», яке відбулося 8 листопада 2019 року в дошкільній групі Керницького НВК під керівництвом вихователів Іванчишин О.А. та Косик Г.М.

Пісні, вірші, сценки, таночки, прислів’я та приказки – все про хліб. Також присутні мали змогу переглянути повчальний мультфільм «Історія про дівчинку та хліб». Про його велич та значення в нашому житті, про те, як він потрапляє до нас від зернини в полі і до запашного короваю на столі, малюки розповіли всім гостям у святковій залі.

І саме перед нами, педагогами, стоїть головне завдання – це навчити дітей любити та шанувати свій рідний край, свої традиції та звичаї, які передавалися нам з покоління в  покоління …

Учасниками свята були не тільки діти,а й батьки. Вони брали участь у виставці хлібних виробів випечених власними руками.

Свято завершилось веселою гостиною та обміном вражень.

       

        

Екскурсія у Львів

19 жовтня 2019 р. учні Керницького НВК зі своїм керівником Рудик І.А. відвідали музей народної архітектури та побуту у Львові ім.Климентія Шептицького. Діти відвідали церкву Премудрості Божої 1763р. з с. Кривка Турківського району Львівської області, де помолилися за мир в Україні, побували у хаті ткача із села Либохора 1860р., де подивилися майстер -клас із ткацтва.
Учасники гуртка мали можливість ознайомитися із виготовленням ляльок-мотанок, із способом накладання візерунків на одяг.
Діти відвідали сад, закладений українцями різних країн. Особливо вразило дерево, посаджене Квіткою Цісик.
Був час і для відпочинку та знайомством із місцевим зоопарком. Не обійшлося і без фотографування та смакування різних смаколиків. Щасливі та задоволені повернулися додому.

 

Посвята у козачата

18жовтня у Керницькому НВК відбулось свято «Посвята у козачата» під девізом “Козацькому роду – нема переводу”, на яких маленькі козаки та козачки змагалися у спритності, кмітливості та дізналися багато цікавого про життя козаків.
Діти брали участь у різних змаганнях, а саме: надували повітряні кульки, перекочували м’ячики , а також бігали з кругами. Багато емоцій та вражень отримали діти, адже крім змагань діти танцювали: дівчатка підготували танець з віночками, хлопчики справжнього «гопака». А також з дитячих вуст звучали мелодійні українські вірші. На завершення свята учнів 2 класу нагороджено козацькою грамотою.
Хочеться щоб таких днів було побільше, щоб посмішки ніколи не зникали з дитячих вуст, щоб росли здоровими,сильними духом, щоб цінували братство і згоду, бо ми є нащадки козацького роду!

 

День вчителя

День вчителя – одне із найяскравіших осінніх свят. До нього готується вся шкільна родина. Багато хто називає професію вчителя особливим покликанням і з цим не можна не погодитися.
4 жовтня у Керницькому НВК відбулося традиційне святкування Дня вчителя. Свято для вчителів розпочалося ще у вестибюлі школи, де їх зустрічали учні 9-10 класів із привітаннями, а по школі лунала чудова музика. По дорозі до вчительської , вчителі мали змогу ознайомитися із святковими стіннівками, які підготували учні школи. Після уроків учні 5-9 класів провели з вчителями цікавий та креативний квест «Нова українська школа». Вчителі побували на уроках музичного мистецтва, української мови, де виконували різноманітні творчі завдання. Закінчилось привітання у актовому залі танцювальним флешмобом «Для вас, найкращі!»

День юного натураліста

«Юннат – це на все життя!». Під таким девізом пройшов День юного натураліста у Керницькому НВК 20. 09. 2019 року. Вихованці школи відзначилися своєю активністю під час організації виставки «Осінній вернісаж». Учні 7-9 класів продемонстрували результати навчальних проектів «В об’єктиві натураліста». Також класні керівники провели бесіди на тему: «Вчимося берегти» (1-4 класи), «Природа рідного краю» (5-9 класи), «Життя планети в наших руках» (10-11 класи).
Задоволення від спільної праці, спілкування з природою та корисні знання – ось головний результат акції «День юного натураста».

Материнська любов найсвятіша

Мати. Мама. Матуся. Скільки спогадів і тепла таїть це магічне слово. Воно про найближчу, найдобрішу, найкрасивішу людину у світі. Материнська ласка гріє нас все життя.

17 травня 2019 року відбулося свято «Материнська любов найсвятіша» в дошкільній         групі Керницького НВК.

Свято розпочалося читанням вихователя «Притчі про маму». Зі словами привітань малята декламували вірші, співали пісні, танцювали. Виявляючи любов та турботу до своїх мам, діти підготували сценку « Подарунок матусі». Також на знак любові та опіки, матері у великому колі стрічкою закосичували своїх донечок, благословляючи свою дитину на добре, щасливе життя.

Усі діти були вдягнені у святкові вишиванки. На святі були присутні веселі та розважальні конкурси для матерів.

На завершення вихователі щиро привітали усіх метрів і бабусь із побажаннями взаєморозуміння, любові і тепла від своїх дітей, родинного благополуччя.

       

Тиждень знань з безпеки дитини

дошкільної групи Керницького НВК

З 13 по 17 травня 2019 року в дошкільній групі Керницького НВК проходив тиждень безпеки дитини.

Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена тижнем безпеки дитини, а повинна звучати завжди. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються сьогодні обов’язково пригодяться в майбутньому.

Наші діти в ігровій формі ознайомилися з правами та обов’язками дитини, правами дорожнього руху, відчули себе пожежниками , побували самі вдома та пограли в розвагу «101 – 102 – 103 – важливі номери».

      

Свято Матері

Зворушливе літературно-мистецьке свято з нагоди Дня матері відбулося цими днями у Керницькому НВК. Вірші, пісні, підготовлені учнями 5, 7 та 8 класів, – все це дало змогу ще раз висловити свою любов і шану найдорожчій людині – рідній неньці, подякувати за любов і турботу, а також привітати всіх жінок і побажати їм здоров’я, щастя і Божого благословення.

З дитячих вуст звучали найщиріші слова подяки матерям та бабусям, емоційно і дуже зворушливо лунали пісні «Мамо, мамочко моя» ,«Рушничок для мами» “Про маму” та інші.
       Протягом всього свята звучала його триєдина сутність: вшанування Божої Матері – Діви Марії, неньки України та рідної матусі.
      Вітаємо вас матері, з вашим Днем! Нехай ваші діти люблять  вас, цінують вас.

Величне свято Пасхи

Горять свічки, зорять ікони

Земля в молитві до небес.

“Христос Воскрес !”-лунають дзвони ,

Дзвенять :”Воістину Воскрес!”

Величне свято Пасхи наповнює серця світлим почуттям любові, об’єднує не тільки родини , але й усіх християн по світу. Учні Керницького НВК поділилися радістю Христового Воскресіння,організувавши святковий концерт. Третьокласники показали казку “Великодня пригода”. Молодші школярі читали вірші-вітання ,старшокласники водили гаївки,з допомогою яких створили святкову атмосферу у дусі народних традицій.

Екскурсія в музей

Стало доброю звичкою для учнів Керницького НВК  кожного місяця відвідувати музеї  Городоччини.

В кінці  минулого місяця 18 квітня учні побували в одному з  музеїв Городка, засновником якого є Бойко Остап. Так захоплення до колекціонування старовинних машин,велосипедів , електротехніки, речей повсякденного вжитку переросло в хобі  його життя. На основі зібраних речей створився його музей ретро машин. Остап Бойко познайомив учнів зі своєю колекцією старовинних експонатів і розповів дітям про кожну одиницю техніки. Значна частина речей знаходиться в робочому стані. На кінець  екскурсії Бойко Остап пригостив учнів смаколиками.  Школярі були приємно вражені такою кількістю експонатів і захоплені гостинністю .

Чорнобиль – наш біль

Чорнобиль…Минуло 33 роки. Тепер це слово знає весь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль. Серед природних і техногенних катастроф, які сталися упродовж історії людства, Чорнобильська займає особливе місце. Вона засвідчує всемогутність і безсилля людини.

25 квітня у Керницькому НВК було проведено урок пам’яті «Чорнобиль – наш біль». Учні 7 та 8 класів розповіли про те, як тридцять три роки тому на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа, яка сколихнула всю планету. Діти вшанували хвилиною мовчання всіх, хто віддав своє життя, рятуючи український народ від радіаційної небезпеки.

Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди. Чорнобильська аварія – перший дзвінок у XXI століття.

Тиждень здоров’я

З метою формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, здорового способу життя на основі розвитку життєвих навичок з 8 по 12 квітня 2019 року у Керницькому НВК проходив Тиждень здоров’я під керівництвом вчителів біології та основ здоров’я Грициняк М. М. та Гірняк В. І.
У рамках тижня було представлено виставку малюнків учнів 2-7 класів на тему: «Здоровим бути – це…» та інформаційний вісник «Це варто знати», за допомогою якого учні мали можливість поглибити свої знання про поширені інфекційні хвороби, ризики раннього статевого життя та наслідки впливу шкідливих звичок на здоров’я. Детальніше про те, як вберегтись від туберкульозу і наслідків аморальної поведінки, учням 9-11 класів розповіла сімейний лікар Замега Тетяна Сергіївна. Також класні керівники 1-11 класів провели з учнями виховні години, присвячені здоровому способу життя.
Крім фізичної складової здоров’я, психологічна теж відіграє важливу роль. Тому практичний психолог Артим Н. О. протягом тижня вела бесіди з учням про здоровий спосіб життя і провела анкетування «Вивчення обізнаності учнів у питаннях ціннісного ставлення до здоров’я і ЗСЖ», результати якого показали, що учні стараються вести здоровий спосіб життя, проте деяким з них необхідно докласти більше зусиль.
Для учнів 7-8 класів було проведено практичне заняття з основ медицини у Керницькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини на тему: «Перша домедична допомога у разі виникнення нещасних випадків» медсестрою Грицак М. М., на якому діти з захопленням вчились накладати пов’язки на різні види травм та вимірювати артеріальний тиск. Як підсумок тижня, учні навчально-виховного комплексу із великою зацікавленістю переглянули відео «14 фактів про здоров’я» та «Ми за здоровий спосіб життя».

Місячник довкілля

З метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища у Керницькому НВК було проведено місячник озеленення та благоустрою і День довкілля. Вся шкільна родина взяла активну участь у цій важливій справі. Учні, вчителі та технічні працівники доклали всіх зусиль щодо впорядкування шкільної території та її озеленення.
Класні керівники 1-11 класів провели виховні години на тему «Природо, ти – наш другий дім», у ході яких школярі обговорювали екологічні проблеми нашого села, висловлювали свої думки щодо покращення екологічного стану села.
Найдієвішою формою у вихованні школярів є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань, операцій, акцій тощо.
Під керівництвом вчителів біології Грициняк М.М. та Гірняк В.І. проведено усний журнал «Зелена планета» та акцію «Первоцвіти просять захисту». Учні 9, 11 класів виготовили буклети «Знай! Люби!Бережи!» з метою пропаганди охорони ранньоквітучих видів рослин та відмови від купівлі первоцвітів.
Учні школи під керівництвом заступника директора з виховної роботи Петрівської І.С та педагога організатора Сенюти І.Я. провели акцію: «Посади дерево та збережи його». На території НВК посаджено 18 декоративних дерев та кущів.

Первоцвіти просять захисту

Як і щороку, наш навчально-виховний комплекс активно долучається до акції «Первоцвіти просять захисту». Під керівництвом вчителів біології Грициняк М. М. та Гірняк В. І. учні 9, 11 класів виготовили буклети «Знай. Люби. Бережи» з метою пропаганди охорони ранньоквітучих видів рослин та відмови від купівлі первоцвітів. Учні взяли активну участь у проекті «Дівчина Весна», який підготували наші педагоги-організатори Петрівська І. С. і Сенюта І. Я. та власними руками виготовили паперові квіти та аплікації на тему: «Зустріч весни». Також вчитель математики Зельман М. І. провела у 6 класі інтегрований урок, поєднавши розв’язування задач з відгадуванням назв перших квітів весни.

Вчитель правознавства Куруп В. О. розповів учням про те, що здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин, громадяни порушують закони України: „Про рослинний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про Червону Книгу України”, та згідно з вимогами ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами. Будьте свідомими і не губіть декоративні дикоростучі рослини лише задля бажання насолодитися їх запахом і красою. Кожен з нас повинен усвідомити, що перші весняні квіти відіграють важливу роль в житті лісу чи луки як природного комплексу, є їх невід’ємною частиною. Зниклі види, які „творились” природою десятки тисяч років неможливо відродити. Бережіть природу! Не зривайте первоцвіти та не купляйте їх!

Майстер-клас з виготовлення лепбуку на тему: « Пори року»

У пошуку нових форм організації навчальної діяльності знаходиться кожен вчитель. Результатом такого пошуку є лепбук. Тому, 12.03.2019 року вчитель англійської мови Пистун Г.І. провела майстер-клас з виготовлення лепбуку на тему: « Пори року» з вчителями школи.

Лепбук відповідає всім вимогам предметно-розвиваючого середовища. Він інформативний, багатофункціональний, сприяє розвитку творчості, уяви, має дидактичні властивості. Структура і зміст лепбука доступні учням, він забезпечує ігрову, пізнавальну, дослідницьку та творчу активність всіх дітей. Процес створення лепбука дозволяє дитині бути учасником всього процесу.

Метою використання лепбуку є побудова навчальної діяльності на основі взаємодії дорослих з дітьми, а також створення умов для участі батьків у спільній навчальній діяльності.

Лепбук – це просто цікаво, тому що робота над ним захоплює і об’єднує. Особливо це актуально в наш час високих технологій, коли, на жаль, наші діти віддають перевагу комп’ютеру, ніж звичайній книзі з картинками.

        

     

Літературний квест «Чи знаємо ми Шевченка?»

7 березня напередодні 205-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка у Керницькому НВК відбувся літературний квест «Чи знаємо ми Шевченка?». У ньому взяли участь учні 5-9 класів.
Отримавши маршрутні листи, учасники гри-квесту почали змагання. Треба було знайти шість станцій: «Математична», «Дитинство», «Музична», «Мистецька», «Історична», «Літературний аукціон».
Учні 9 класу справилися найшвидше і виграли ці змагання, бо вони вже вивчили біографію поета і багато творів.
Але всіх здивувала команда учнів 5-6 класів. Вони добре підготувалися до гри, вивчивши творчість Т.Шевченка.

                       

    

 

Тиждень трудового навчання

З 25 лютого по 1 березня 2019 року у Керницькому НВК проводився Тиждень трудового навчання під гаслом «Острів скарбів», згідно складеного плану.
У понеділок відбулась виставка учнівських робіт 5 класу, які продемонстрували виготовлений власноруч відеоролик з пластиліну.
У вівторок 11 клас підготував стінгазети на тему: «Стиль у нашому житті», «Біоніка в одязі». А в середу учні 10 класу провели для своїх товаришів майстер-клас «Ліплення з солоного тіста». Найактивнішим був Федак Олег, який виготовив оберіг у формі підкови.
Наступного дня були задіяні учні 5,6,9 класів, які виготовляли панно із квітів з різних матеріалів на тему: «Моя весняна Україна».
Останній день відзначився казковими моментами, адже учні 5-7,10 класів підготували виставу «Казки про Працю та Лінь»
Протягом усього тижня учні зрозуміли, що будь-яка праця веде до щасливого життя.

     

  

Тиждень англійської мови

З 18.02 по 22.02.2019року в Керницькому НВК було проведено тиждень англійської мови.

Вивчення англійської мови – це процес складний, але цікавий. Англійська мова є засобом спілкування між людьми різних національностей. Оволодіння іноземною, а саме англійською мовою є потребою часу.

У понеділок відбулося відкриття тижня. Вчителі англійської мови розпочали день із ознайомлення з планом на тиждень. Відбулась виставка малюнків та тематичних газет про англомовні країни.

У вівторок та середу була проведена вікторина між учнями 4 класу, 5 та 6 класів, а також між учнями 7 та 8 класів.

Переможцями вікторини «Як я знаю англійську мову» стала команда учнів 6 класу «Cheerful» та команда «Clever» учні 4 класу.

У вікторині «Велика Британія» перемогу отримала команда учнів 8 класу «Friendly».

У п’ятницю учні взяли участь у сценці «На екзамені». Роль школяра виконував учень 4 класу Косик Павло, а роль екзаменатора – учениця 9 класу Телюк Вікторія. На завершення тижня всі переглянули відеофільм «Why learn English. Top reasons to motive you ». Головною метою цього перегляду було підвищення мотивації серед учнів до вивчення іноземної мови, а саме англійської.

Усі переможці та активні учасники заходів були нагородженні грамотами.

Тиждень англійської мови сприяв розвитку творчих здібностей та пізнавальних інтересів учнів та довів, що сучасні школярі знають, люблять і хочуть вивчати англійську мову.

     

    

У їхніх серцях жила Україна

Сьогодні від нашого покоління в цілому і кожного з нас зокрема залежить чи звучатимуть гордо і могутньо імена Україна і українського народу в третьому тисячолітті на вершинах людської цивілізації, чи кане воно в забуття, зазнавши духовної і фізичної смерті. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського, Інститутській. 

День 20 лютого Указом президента України вважається Днем Пам’яті за героями Небесної Сотні.

Саме 20 лютого була проведена виховна година на тему: «У їхніх серцях жила Україна» про Героїв Небесної Сотні.

Учні розповідали про події  18- 20 лютого 2014 року. Згадавши поіменно всіх 67 Героїв, які першими загинули на Майдані, зокрема імена полеглих земляків: І.Бльока, В.Топія, В.Жеребного.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та запалили «свічку пам’яті»:

Горить свіча і пам’яті сльоза

Додолу з неї краплями стікає.

Земля ридає, плачуть небеса –

Героїв Україна пам’ятає.

На фоні зображення Небесної Сотні учні дали обіцянку:

Ми пам’ятаємо

Про наших героїв,

Що за волю поклали

Безцінне життя,

Що творили історію, наше минуле

У яке вже нема вороття.

Такі уроки Пам’яті виховують почуття патріотизму у юного покоління: любов до України, рідного краю, отчого дому; вчать людських цінностей, надихають глибше вивчати історію рідного і відданості йому.

Наприкінці заходу була проведена акція «Ангел Пам’яті», яка крокує Україною в ці дні й естафету якої підхопили четвертокласники.

         

          

Герої не вмирають

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя.
То чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!
Підтвердженням цього стало вшанування героїв Небесної Сотні у Керницькому НВК, яке відбулося 20 лютого 2019 року. У школі пройшла урочиста лінійка – реквієм «Герої не вмирають», під час якої учні висловили слова шани людям, які поклали свої голови за наше майбутнє. «Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі, – звучали зі сцени слова ведучих. Під час заходу учні читали вірші,переглядали проникливі музичні композиції. Учні запалили свічку пам’яті, світло в якої стало даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

             

Екскурсія в музей визвольної боротьби

У сонячний суботній день ,16 лютого, учні Керницького НВК здійснили екскурсійну поїздку в музей визвольної боротьби , який знаходиться у Львові на вулиці Лисенка. Музей був відкритий 13 жовтня 2012 р. з нагоди 70-річчя Української Повстанської Армії, у гарній будівлі з вежею , де розміщувалося Стрілецьке товариство (“Куркове братство”). Збудований будинок у 1789 році, реконструйований згодом у 1827 році. У будівлі відбувалися заходи “Просвіти”. Сьогодні тут представлено чимало експонатів, які висвітлюють період визвольного руху від кінця ХІХ ст. до незалежності України. 
Два перші зали знайомлять з діяльністю таких молодіжних спортивних організацій, як ” Сокіл ” і ” Січ “. Тут зберігається різноманітна документація та збройні експонати, що розповідають про становлення та боротьбу національного формування Українських Січових Стрільців. Чимало експонатів музею висвітлюють пам’ятні 1917–1921 роки, коли творилася й активно діяла Українська Народна Республіка. Боротьбу західної частини України показують матеріали про Західно-Українську Народну Республіку та Українську Галицьку Армію. Зокрема можна побачити, як виглядали тогочасна зброя, військовий одяг, як провадилася документація, якими були гроші у цей період історії нашого краю. У наступному приміщенні розміщені експонати міжвоєнного періоду, що знайомлять з діяльністю Організації Українських Націоналістів, зокрема військових відділів націоналістів та легіонів “Нахтігаль” і “Роланд”. Тут також зберігаються документи, пов’язані з проголошенням Акту відновлення Української Державності 1941 р. 
Невід’ємною частиною музею, як і всієї історії становлення української незалежності, є матеріали про Українську Повстанську Армію (УПА), а саме: створення, функціонування, структура, робота вишколів та окремих частин. Нас зацікавили підпільні друковані видання УПА (патріотична література, листівки, брошури тощо), бофони (грошові документи), одяг повстанців. Збережені в музеї також експонати, що висвітлюють життя й діяльність українських повстанців у таборах, за кордоном, боротьбу й винищення українського народу більшовицькою владою та багато іншого. Зокрема в експозиції розміщені особисті речі репресованих, їхні творчі надбання. 
іншими важливими періодами, що показані в музейній експозиції, є рух шістдесятників, діяльність проукраїнських організацій у 1970-х роках (наприклад, Української Гельсінської групи), а також становлення та початки незалежності України. 
Гарний сонячний день поманив учнів після відвідування музею , ще в одне історичне місце Львова –Високий Замок , який відкрив учням краєвиди галицького міста у всій своїй красі.

           

                                             

“Хто зверху?”

14 лютого учнівське самоврядування Керницького НВК організувало конкурсно-розважальну програму “Хто зверху”, яка була проведена до Дня закоханих. Участь у грі взяли збірні команди хлопців та дівчат 7-8 класів.
Ведучі свята Романяк Юля та Поп Станіслав з цікавістю оголошували кожен конкурс, вболіваючи кожен за свою команду. 
Гра була цікавою та напруженою. У конкурсах «Збери літери», «Напиши героїв», «Відгадай мелодію»,«Хто я?», «Ластівка» учасники продемонстрували свій інтелект, увагу та командну єдність. Випробування виявилися нелегкими, бо для дівчат було завдання забивати цвяхи, а для хлопців ліпити вареники.
Із невеликим відривом перемогу здобули дівчата, але хлопці обіцяють у боргу не залишатись.

     

      

Екскурсія на ТзОВ «Яблуневий дар» та ТОВ «Галіція-Трейд»

8 лютого 2019 року учні 5-8 класів Керницького НВК побували на екскурсії ТзОВ «Яблуневий дар» та ТОВ «Галіція-Трейд». Школярі побачили цех розливу готової продукції і склад, де вона зберігається. Екскурсовод розповіла процес виготовлення натуральних соків із різних фруктів та овочів. Учні ставили запитання щодо складу продукції, термінів зберігання, експорту соків за кордон. 
Екскурсія була цікавою та пізнавальною: учні відгадували загадки про овочі і фрукти , які використовуються для виготовлення соків на даному підприємстві. Найцікавішим моментом стала дегустація соків. На закінчення екскурсії учні отримали сюрприз – сочки «Світанок».

                 

          

Їх було 300 молодих сердець…

29 січня у Керницькому НВК була проведена загальношкільна лінійка на тему «Їх було 300 молодих сердець…» – до Дня пам’яті бою під Крутами. Захід проведено з метою виховання почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого, розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Батьківщини на прикладі подвигу однолітків.
В ході лінійки учні 5 та 8 класів пригадали історію битви під Крутами, декламували вірші. Лінійка завершилась хвилиною мовчання, в пам’ять загиблих воїнів.

     

Шлях України до воз′єднання

З метою формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України у Керницькому НВК проведено ряд заходів:
-виховні години: «Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг»;
-книжково-тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці “Соборна Україна: від ідеї до життя”;
-випуск стіннівки «Україна – соборна, незалежна держава»;
-тематична лінійка «Шлях України до воз′єднання», де дзвінко лунали віршовані рядки про рідну неньку – Україну:
Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!
Говорять сьогодні дорослі й малі,
Бо ти в нас – найкраща, бо ти в нас єдина,
Немає такої, як ти на землі.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну – Україну!

       

Рукавичка

« Усім привіт!

Це казочка прийшла

Щасливу мить

Вам знову принесла,» –

такими словами розпочалось свято української казки у Керницькому НВК, яке стартувало ще у минулому році, і, як добра традиція, має продовження сьогодні.

Глядачам була представлена інсценізація української народної казки «Рукавичка», яку підготувала вчителька четвертого класу Бурда Марія Михайлівна.

Вдало підібрані костюми, яскраві новорічні декорації, музичний супровід і цікавий сценарій заворожили глядачів – учнів початкових та середніх класів.

Настрій був по-справжньому новорічно-різдвяний.

На святі були присутні дирекція школи та батьки.

Всі дякували учням четвертого класу за подаровані чарівні хвилинки.

Але це не кінець. Казка крокуватиме і надалі, зупиниться естафетою у третьому класі.

Шануй хліб

18 грудня у 2 класі проведено виховний захід на тему «Шануй хліб». Класний керівник Маца Надія Євгенівна розказала дітям про значення хліба, про нелегку працю хлібороба і про бережливе ставлення до хліба. Діти у своїх розповідях, віршах називали хліб батечком, сонцем, життям.

Прозвучали поезії Тараса Шевченка про хліб. Учні Гарасим Наталя, Поп Ілля, Сахман Максим, Кучер Юрій розказували притчі «Три хлібини», «Без труда немає плода». Діти загадували загадки, складали прислів’я про хліб, співали пісні. Багато було розказано про традиції шанування хліба в кожній родині, в селі. Запрошені і діти вшанували пам’ять невинно загиблих дітей в роки голодомору в Україні 32-33р.р. Закінчився виховний захід «Заповідями про хліб». Під звуки мелодії пісні «Ой зелене жито, зелене» діти і гості прогощались короваєм.

                      

Святий Миколаю, прийди до нас з раю

Святий Миколай у дорогу рушає,

Коли за вікном землю сніг укриває,

А у гаї пташок вже немає,

Все замерзло, затихло – зима в нашім краї.

19 грудня відбувся ранок «Святий Миколаю, прийди до нас з раю!» в дошкільній групі Керницького НВК під керівництвом вихователя Косик Г.М. та музичного керівника Михайлецького В.І.

Діти та дорослі люблять зиму не тільки за білий сніжок, санчата, а й за те, що взимку до них приходить чарівне свято – День Миколая. Прийшло воно і до наших найменших діточок, які старанно готувались до нього. Малята співали веселі пісні про Святого, танцювали, декламували вірші, а також була розіграна сценка «Звірята в лісі».

Завітав у групу на дійство і Святий Миколай. Він приніс усім солодкі і смачні подарунки. Дошкільнята групи брали активну участь у святі та отримали незабутні враження.

Свято закінчилось, але наступної зустрічі зі Св.Миколаєм діти будуть чекати цілий рік.

                             

Святий Миколай вже іде до нас

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити малюків за їх добрі вчинки.

Найбільш щиро, з великим захопленням і радістю сприймають це свято діти, бо Святого Миколая завжди вважали покровителем і заступником дітей. Тож саме вони найбільше чекають на це свято. Адже малеча знає, що за її слухняність, старанність, працьовитість Святий принесе їм безліч подарунків.

19 грудня у Керницькому НВК відбулося свято «Святий Миколай вже іде до нас!» На святі були присутні вчителі, учні та  батьки. У цій урочистій події брали участь учні 1-5,7класів.

Всі діти надзвичайно хвилювалися, адже на свято завітав сам Миколай, кожен хотів якомога краще розказати віршик, заспівати і навіть затанцювати.

У цей день сцена ніби перетворилася на казку, а всі учасники свята – в казкових персонажів. На свято завітала чарівниця зима зі своїми донечками- ангеликами, які простеляли путь Миколаєві до діток. Ангелики весело кружляли в танці та допомагали Миколаю. Також на нашому святі прозвучало чимало пісень, віршів, танець чортенят. На свято завітали лісові звірятка – учні 4 класу, нам було дуже цікаво слухати про те, як вони з нетерпінням чекають на Святого Чудотворця.

Після урочистої частини Миколай завітав до кожного класу і особисто з найкращими побажаннями подарував кожному учневі солодкий подаруночок.

                   

Осінь золота

Золота красуня – осінь-чарівниця!

По землі ступає, золотом іскриться

В жовте і червоне листячко фарбує,

І картини дивні, чарівні малює.

16 листопада відбулося свято «Осінь золота» в дошкільній групі Керницького НВК, під керівництвом вихователів Іванчишин О.А., Косик Г.М. та муз.керівника Михайлецького В.І.

Усі дуже люблять осінь, із року в рік чекають на її прихід. Дітям подобаються її щирі дарунки, а також чудова природа, розмальована різними барвами. Недаремно про осінь складено в народі безліч віршів і пісень, які читали діти.

Дошкільнята старанно готувалися до зустрічі з осінню в казковому лісі, де можна було побачити таночки персонажів та дівчаток-господиньок, послухати пісні про осінь.

Щедра осінь, завітавши на свято, привітала усіх присутніх в залі і пригостила осінніми дарами.

Свято закінчилось веселими конкурсами та смачним частуванням, але незабутні дитячі усмішки та враження залишаться ще надовго.

Світлина від Керницькийнвка Керниці.                      Ð¡Ð²Ñ–тлина від Керницькийнвка Керниці.

Світлина від Керницькийнвка Керниці.                      

Хоробрі серця України

16 листопада 2018 року у Керницькому НВК проведено виховний захід «Хоробрі серця України» з учнями 10 класу під керівництвом Пистун Галини Ігорівни.

Метою даного виховного заходу було сформувати національну свідомість школярів, моральні цінності. Розвивати почуття патріотизму, гордості за свою Батьківщину, бажання стати її захисником, справжнім громадянином України. Виховувати свідомого, відповідального громадянина своєї держави, формувати риси сучасного патріота.

У сценарії було поєднано поетичне слово з презентаціями, що демонструвались на екрані. Це підсилювало атмосферу гордості за героїв України, що борються за волю і незалежність України.

Важливість виховного заходу полягала в тому, що він змусив душу прокинутись і згадати те, що забувати не можна ніколи і нікому.

   Ð¡Ð²Ñ–тлина від Керницькийнвка Керниці.

День писемності

9 листопада – День писемності. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.
До відзначення Дня української писемності і мови долучилася вся шкільна родина Керницького НВК .
Відзначення Дня української писемності і мови розпочалося урочистою лінійкою «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи!» з учнями початкових класів. Із вступним словом виступила Бурда М.М., яка розповіла про історію української писемності та мови. Учні 2 та 4 класу декламували вірші, цитували висловлювання про мову видатних людей, розгадували ребуси, розповідали прислів’я.
З метою виховання в учнів поваги до української мови учні та педагогічний колектив писали радіодиктант єдності “Крила України”.
Завершальною самобутньою ноткою святкування Дня рідної мови став мовознавчий квест « Мово українська, мово солов’їна!», де учні 5-10 класів позмагалися в ерудованості, знанні української мови.

               

День української писемності

Сьогодні, у День української писемності й мови, учні та педагогічний колектив Керницького НВК писали радіодиктант єдності “Крила України”.Основна мета диктанту: єднання навколо мови. Для нас, учасників – це не просто спосіб перевірити власну грамотність, а, насамперед, масштабний національний флешмоб. Усі були сповнені піднесеного настрою. Адже мова уособлює внутрішній світ нації та надає кожному з нас можливість не тільки спілкуватися, але й відчувати себе українцем.
Шануймо та вивчаймо прекрасну, співучу та неповторну рідну нашу українську мову. Зі святом!

Світлина від Уляни Телюк.

Світлина від Уляни Телюк.

Світлина від Уляни Телюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *